Vandoorne: „Képes vagyok Alonso tempójára”
2017. augusztus 19. írta: blackraven18

Vandoorne: „Képes vagyok Alonso tempójára”

A McLarennél a szezon eddig a Hondáról és Alonsóról szólt, de ne feledkezzünk meg a csapat másik pilótájáról, Vandoorne-ról sem, aki szintén pontot szerzett a Magyar Nagydíjon, és elmondása szerint, lassan de biztosan kezd felnőni spanyol kollégájához.

stoffel_vandoorne_canadian_f1_grand_prix_practice_2r2hogp8ntyx.jpg

Az első teljes szezonját teljesítő belga eddig nem igazán hozta a tőle elvártakat. A GP2-ben ugyan remekelt, de mint kiderült, ez nem elég az F1-hez. Ebben nem segített neki sem a Honda folyamatos meghibásodása, valamint az sem, hogy nem tudott vezetési stílusával alkalmazkodni az idei autókhoz. A szezon feléhez érkezve azonban kellő tapasztalatra tudott szert tenni, emellett a McLaren teljesítménye is javult, ezzel arányosan pedig Vandoorne is versenyképesebb lett, amit ő is csak megerősíteni tud.

„Azzal a tapasztalattal, amivel most rendelkezem, sokkal jobban tudok azon az utón haladni, amin szerettem is volna. Ami a teljesítményt illeti, az elmúlt futamok nagyon jól alakultak, és képes voltam Fernando tempóját hozni, ami pozitív.”

Ugyan a 25 éves versenyzőnek még mindig van mit tanulnia, de ha így folytatja a fejlődést, nagy áttörést várhatunk tőle. „Minden egyes hétvégén nagy lépésekkel haladok előre, nagyon keményen dolgozunk a csapattal, hogy a számomra megfelelően alakuljanak a dolgok, és az autó is kicsit jobban feküdjön a stílusomnak. A szabadedzéseket, az egész versenyhétvégét, az időmérőtől kezdve egészen a versenyig egyre jobban kezelem.”

A belga röviden összefoglalta a szezon első felét is: „Biztató a fejlődésem, ami az idény első felvonását illeti. De még mindig van mit javulni. Sok dolog vár még ránk, ami ígéretesen hangzik a következő versenyeket illetően.”

 

Fotó: zimbio

Írta: Sleiher Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://mclarenf1fans.blog.hu/api/trackback/id/tr2312762678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása