Boullier: „Alonso nem olyan, mint amilyennek sokan gondolják”
2017. augusztus 17. írta: blackraven18

Boullier: „Alonso nem olyan, mint amilyennek sokan gondolják”

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier szerint Fernando Alonso nem egy nehezen kezelhető pilóta, mindössze csak annyiban tér el a többiektől, hogy neki létszükséglete, hogy versenyképes maradjon.

eric_boullier_f1_grand_prix_russia_practice_wr4nsm8zc6zx.jpg

Alonsónak az év végén lejár a szerződése, azonban sem a Mercedes, sem a korábbi csapata, a Ferrari nem szándékozik leigazolni őt. A Ferrarinál a Vettel-Raikkönen párost favorizálják, míg a Mercedes Hamilton mellett Bottast szeretné megtartani. Ugyan nem ápolt rossz viszonyt az ex-csapatával a spanyol, az olaszok mégsem érdeklődnek utána, pedig Boullier szerint semmi rossz sincs abban, ha Alonsóval a fedélzeten vágsz neki az idénynek.

„Hogy mitől emelkedik ki Fernando a többiek közül, hogy neki létszükséglete, hogy versenyképes maradjon. Akár mivel próbálkozik, csak azzal törődik, hogy nyerjen. Legyen az a saját go-kart pályáján rendezett verseny, vagy egy teniszmeccs, 200 százalékot ad bele, hogy győzzön. Ilyen elhívatott a verseny hétvégéken is. Fernando egész élete arról szólt, hogy a legtöbbet hozza ki magából és a legjobb legyen. Nem azt mondom, hogy egy bigott, de csak a versengés érdekli.”

A francia szakember szerint ami miatt félreérthetik a spanyolt, az az elhivatottsága. „Ez egy nagyszerű adottság, de néha nem értik meg az emberek, mik az elvárásai. Fernando híres arról, hogy jól kezeli a dolgokat, amikor azok nem úgy állnak. Amint megérted a siker utáni éhségét, akkor már könnyű megbirkózni ezzel a jellemvonásával. Természetesen könnyen kialakulhat az emberekben az a kép, hogy egy kicsit bosszús a közelmúltban eredményeink miatt, de az ő karaterének vannak elvárásai és feltételei, de valójában, nem olyan, mint amilyennek lefestik” – zárta értékelését Boullier.

 

Fotó: zimbio

Írta: Sleiher Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://mclarenf1fans.blog.hu/api/trackback/id/tr3512757440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Denise Hogyisdugják 2017.08.18. 08:51:31

mikor is volt alonso világbajnok utoljára, az előző évtizedben? valóban nagyon jó pilóta, céltudatos, de nem tudta megcsinálni azt, amit schumacher megtett és talán-talán vettel is meg fog: világbajnokot csinálni a ferrariból. az arroganciája és a "félreértett" elhivatottsága akadályozta meg, hogy jól együttműködjön a csapattal, de ugyanez volt az oka annak is, hogy a díszni**er újoncként is megverte ugyanazzal az autóval. a hírek szerint a ferrarinál is fellélegeztek, amikor távozott...
süti beállítások módosítása