Alonso rendkívül elégedett a maga teljesítményével a szezon első felében
2017. augusztus 15. írta: blackraven18

Alonso rendkívül elégedett a maga teljesítményével a szezon első felében

Eddig nem sok jó mondható el a McLaren idei évéről, de a spanyol még így is képes a dolgok pozitív oldalát szemlélni, valamint értékelni az eddig elért eredményeket és megélt tapasztalatokat.

fernando_alonso_f1_grand_prix_hungary_d_vlmdhstzix.jpg

Alonso úgy érzi, kihozta a maximumot a 2017-es kiírás eddigi versenyeiből, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a két a pontszerzés: Bakuban a kilencedik, a Magyar Nagydíjon a hatodik pozícióban futott be. Ugyanakkor belátja azt is, hogy csapatszinten nem igazán működtek a dolgok. A Honda rendszeres meghibásodása, ami az IndyCarban is utolérte a háromszoros bajnokot, nem segítette a csapat autóért és motorért felelős részlegének jó viszonyát. Emellett a tavalyi évhez képest is visszaesett a McLaren: 2016-ban szinte már rendszeres résztvevői voltak a Q3-nak az időmérőn, míg idén két alkalommal sikerült mindkét autónak beverekednie magát a kvalifikáció utolsó szakaszába (Monacóban és Mogyoródon). Azonban meglett a kettős pontszerzés a gárdának, ezzel pedig előre léptek az összetett kilencedik, azaz utolsó előtti helyére.

„Nyilvánvalóan csapatként nem lehetünk elégedettek eddig a szezonnal. Tavaly normális esetben Q3-asok voltunk, kilencedik tizedik helyen, ez volt a megszokott. Idén kicsit többet szenvedünk. Ami a személyes oldalt illeti, eddig remek szezonom volt. A 2017-es autókat a saját stílusomnak megszokottan vezethetem. Sokkal versenyképesebbnek érzem magam a pályán, mint a korábbi években. Úgy vélem nagyon élvezetes hajtani ezeket a gépeket. Az időmérőn már képesek vagyunk néhány jó kört összerakni. Remek érzés ilyen mértékű tapadás mellett, ilyen időket menni. Emellett az Indy 500-on is voltam, ami kiváló tapasztalat, és a go-kart pálya is jól működik. Összeségében kiválóan alakult a szezon első fele.”

 

Fotó: zimbio

Írta: Sleiher Dávid

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mclarenf1fans.blog.hu/api/trackback/id/tr6912751264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása