„Alonso jobban tenné, ha a McLarennél maradna”
2017. augusztus 20. írta: blackraven18

„Alonso jobban tenné, ha a McLarennél maradna”

Mindez egy korábbi F1-es pilóta véleménye, aki szerint a kétszeres bajnok akkor lenne bölcs, ha a McLaren kötelékében töltene még egy kis időt, mivel jobb lehetőséget nem fog találni a következő évre. 

fernando_alonso_f1_grand_prix_russia_practice_5hvkju7nvjex.jpg

Stefan Johansson a Ferrari és a McLaren korábbi versenyzője úgy hiszi, hogy a spanyol számára kifizetődőbb, ha türelmes marad, és kitart a McLaren-Honda projekt mellett. Persze vannak ez ellen szóló érvek, mint például a japán erőforrás megbízhatatlansága és teljesítménybeli hátránya. Ami viszont mellette szól, hogy az utóbbi két versenyen kifejezetten jó teljesítmény nyújtott a wokingi alakulat, és a japánok elmondása szerint az erőforrásuk csak javulni fog. Valamint, ahogy a 79 nagydíjat teljesítő Johansson is kifejtette, nem sok esélye van Alonsónak ennél jobb ülést találni a 2018-as idényre.

„Nagyon nehéz bárki számára a pilótapiac aljáról ennyit előre ugrania a jelenlegi körülmények között. Ha Alonso elhagyná a McLarent, hová menne? Kétlem, hogy van számára hely a Mercedesnél vagy a Ferrarinál, és a Red Bull is döntött a jövő évet illetően. Ezért gondolom úgy, hogy jobb ha kivár még egy évet a McLarennél, mint hogy a maradék opciók közül válasszon, amikből talán csak a Renault érné meg.”

A svéd azt is elmondta, mint gondol a Honda leváltásáról: „Ha a McLaren dobná a Hondát és másik motorral versenyezne, úgy gondolom, ahogy Magyarországon is bizonyították, akkor azonnal komolyan kellene velük számolni.”

 

Fotó: zimbio

Írta: Sleiher Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://mclarenf1fans.blog.hu/api/trackback/id/tr3512764226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása