Így értékelte Alonso a belga futamot
2017. augusztus 27. írta: blackraven18

Így értékelte Alonso a belga futamot

Finoman fogalmazva sem alakult jól a McLaren számára a belgiumi hétvége. Alonsónak a 14-ik helyről kellett kiállnia autójával motorprobléma miatt, Vandoorne erőforrása ugyanakkor végig bírta a futamot, de a spanyol helyét megörökölve, messze a pontszerzéstől ért célba.

fernando_alonso_f1_grand_prix_belgium_qualifying_x-ejtc8ofeex.jpg

A spanyol jól kezdte a versenyt, egészen a hetedik pozícióig repült előre a startnál, majd három körrel később már a tizediken találta magát. Amikor megadta magát alatta a Honda erőforrása, már csak a 14-ik helyen haladt. Érthetően bosszús volt a kétszeres bajnok, aki noha tudta, nehéz hétvége elébe néznek, mégis végig ott lógott a levegőben a pontszerzés esélye. A versenyen aztán bebizonyosodott, hogy erre semmi esélyük sincs.

Ami további rossz hír lehet Alonso számára, hogy a soron következő Olasz Nagydíjon ismét fontos szerep hárul a motorerőre, valamint, hogy autójába, már csak a megbízhatóság javítása érdekében is, vélhetően beszerelik az új motort, így várhatóan az utolsó helyről kell majd megkezdenie a monzai körözgetést. A spanyol szerint most sem a McLarennel van gond, és ahogy korábban, most is jelezte, az egyik legjobb csapatról van szó, mindössze nincs meg a megfelelő erőforrás, hogy kihozzák a potenciált a kasztniból. Azt ugyan nyíltan nem jelentette ki, hogy a wokingiaknak váltaniuk kellene motorbeszállítót, de finoman utalt rá, hogy ha megakarják tartani, akkor nem ártana ezen elgondolkodni, mivel ő szívesen maradna jelenlegi csapatánál. A motorkérdésre pedig vélhetően heteken belül pont kerül.

 

Fotó: zimbio

Írta: Sleiher Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://mclarenf1fans.blog.hu/api/trackback/id/tr312783938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása