A McLaren megálmodta, ilyen lenne a Wokingi Nagydíj
2017. augusztus 15. írta: blackraven18

A McLaren megálmodta, ilyen lenne a Wokingi Nagydíj

A McLarennél nagyon unatkozhatnak a nyári szünet alatt, ugyanis kitalálták, hogy Formula 1-es futamot kellene rendezni Woking utcáin, és mindehhez a pálya tervezetét is kidolgozták.

wokinggp_trackmapasset.jpg

Azt szeretnék az angolok, hogy az elképzelt utcai verseny szingapúri és monacói magasságokba emelkedjen, a maga 18 kanyarjával, ami több mint három mérföldön keresztül tenné lehetővé a királykategória autóinak a körözgetést. Az aszfaltcsík neve pedig „Woking International Circuit” lenne.

Mindezt persze nem kell komolyan venni. Az ötletet Mika Hakkinen 1998-as városi „száguldozása” adta, aminek apropója a finn első világbajnoki címe volt. „Ez az esemény jelentette a szikrát, amiből tűz lett, majd álommá változott, és ezt alakítottuk tervé, hogy egy Formula 1-es versenyt rendezzünk itt egy lépésnyire tőlünk Wokingban.”

Jonathan Neale a technikai részleg ügyvezető alkalmazottja ugyan viccesen megjegyezte, hogy nem lát akadályokat egy tényleges verseny előtt leszámítva a hatalmas költségeket, ami az infrastruktúra kialakítására kell, nem beszélve a Liberty Mediának fizetendő összegről. Ami még fontos, kiemelték a csapatnál, hogy ez mindenképp előnyt jelentene számukra a többiekkel szemben, ugyanis töviről-hegyére ismernék a pályát. Azt meg már csak mi mondjuk: valószínűleg meg is nyernék a futamot…

Még két hét és verseny, valahogy csak kibírjuk.

 

Írta: Sleiher Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://mclarenf1fans.blog.hu/api/trackback/id/tr3412750486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása