Alonso: Lehetőségünk van a pontszerzésre
2017. augusztus 25. írta: blackraven18

Alonso: Lehetőségünk van a pontszerzésre

Nem a legjobban alakult a pénteki nap a McLaren számára, így a pilóták is felemásan értékelték a hétvége első edzéseit. Alonso az autó kanyarsebességét dicsérte, és bízik a sikeres folytatásban, míg Vandoorne a büntetése révén a hosszabb etapokra helyezte a hangsúlyt, amit később pozitívan értékelt.

fernando_alonso_f1_grand_prix_belgium_practice_wnsldji6v7ix.jpg

Alonso egy 13-ik, majd egy 11-ik hellyel vétette észre magát, de érthető okok miatt mégsem volt boldog. „Sokat veszítünk az egyenesekben, de nyerünk a kanyarokban, ez egy nehéz hétvége számunkra” – kezdte a mondandóját a spanyol. „Nem volt egy remek napunk, az első gyakorláson voltak gondjaink. A második már a szokásosam ment, és egy olyan autót sikerült összeraknunk, amin dolgozhatunk este a mérnökökkel, hogy újabb tizedeket találjunk holnapra.” Mint ismeretes a délutáni edzésre az eső is megérkezett, amit a McLarennél ki is használtak, és pályára küldték pilótáikat, hogy megnézzék, hogyan viselkedik az autó ilyen körülmények között, igaz Alonso nem sok kört tett meg.

A kétszeres bajnok azt is elmondta, mi kell a jó szerepléshez: „Kell egy jó időmérő, egy jó rajt, és egy jó stratégia, hogy minden tökéletesen alakuljon, hogy pontokat szerezzünk, valamint koncentráltnak kell maradnunk. Nehéz lesz, de az idő segíthet nekünk, ha változó körülmények lesznek.”

Vandoorne kollégájával ellentétben egy tizedik, majd egy 14-ik helyet követően pozitívan értékelte autóját, és kiemelte, hogy másra kellett koncentrálniuk a büntetés miatt. „Tudjuk, hogy a hétvégén az utolsó pozícióból indulunk, ezért kicsit más programot teljesítettünk egy szokásos péntekhez képest, a teli tankos etapokra koncentráltunk és a versenyre.” A belga ugyanakkor kiemelte, hogy ő is bízik a trükkös körülményekben, valamint hozzátette, hogy ez az egész nem hat ki a motivációjára, de sajnálja, hogy mindez pont a hazai versenyén történik. „A jövőre kell gondolnunk, és remélhetőleg más nagydíjakon kifizetődik majd ez. Magabiztos vagyok a szezon hátralevő részével kapcsolatban, és ha ott lesz a lehetőség a pontszerzésre, akkor tennünk kell érte.”

 

Fotó: zimbio

Írta: Sleiher Dávid   

A bejegyzés trackback címe:

https://mclarenf1fans.blog.hu/api/trackback/id/tr4212779644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása