Alonso: „A McLaren könnyedén első lehetne”
2017. augusztus 26. írta: blackraven18

Alonso: „A McLaren könnyedén első lehetne”

A spanyol a Q2-ben esett ki a belgiumi kvalifikáción, ugyan még csapattársa is szélárnyékot biztosított számára utolsó mért körén, de a Honda motor újfent nem bírta ki, így kiállni kényszerült.

fernando_alonso_f1_grand_prix_belgium_practice_oh8v54yqxmqx.jpg

„Nincs erő! Nincs erő!” kiabálta a kétszeres bajnok a csapatrádión. A végén ugyan a 11-ik helyet megszerezte, ami stratégiailag jól jöhet holnap, de biztos nem erre készültek a McLarennél. „Szerettünk volna ott lenni” – utalt Alonso a Q3-ra – „De összeségében véve pozitív napot zártunk. A Q2-ben az utolsó nekifutásig 1,5 másodperc volt a lemaradásunk, és mivel tudjuk, hogy mennyit veszítünk a motor miatt az egyenesekben, így könnyen lehetnénk az első második helyeken.”

A spanyol kifejtette, hogy más problémáik is voltak: „Az akkumulátor nem működött és veszítettünk hat tizedet a 11-es és 12-es kanyarban. Két tizeddel gyorsabb voltam, mint az előző körben, ezért javulni tudtam volna egy-kettőt még az utolsó szektorban, és simán bekerültem volna a Q3-ba. Így végül a 11-ik hely jutott, de az új abroncsok extra lehetőséget nyújthatnak számunkra, megpróbálunk előnyt kovácsolni belőle” – zárta a mondandóját Alonso.

 

Fotó: zimbio

Írta: Sleiher Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://mclarenf1fans.blog.hu/api/trackback/id/tr3412780952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása